6
شهرستان قاینات با 12 قرن سابقه در تولید زعفران، پیشکسوت و پرچمدار تولید زعفران ایران است و زعفران آن با توجه به شرایط خاص آب و هوایی منطقه و برداشت قبل از طلوع آفتاب از کیفیت بالاتری نسبت به زعفران تولیدی سایر مناطق برخوردار است.

پیش بینی برداشت ۲۲ تن زعفران خشک در شهرستان قاینات

  • کد خبر : 1532
  • 12 آبان 1401 - 10:56
پیش بینی برداشت ۲۲ تن زعفران خشک در شهرستان قاینات
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قاینات گفت: عملیات برداشت زعفران در بیش از 5 هکتار اراضی زیر کشت این محصول در این شهرستان شروع شده است.

به گزارش پایگاه خبری قهستان نیوز، سید موسی موسوی با اشاره به اینکه شهرستان قاینات از بیشترین سطح زیرکشت زعفران در استان برخوردار است، افزود: سطح زیر کشت زعفران در شهرستان قاینات ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار است که پیش بینی می‌شود از این سطح حدود ۲۲تن زعفران خشک برداشت شود.

وی ادامه داد: درمجموع تعداد ۱۲ هزار و ۹۵۰ بهره بردار زعفرانکار در شهرستان قاینات وجود دارد که بیش از ۸۰درصد زعفران تولیدی در بازارهای داخلی شهرستان به فروش می‌رسد.

مدیر جهاد کشاورزی قاینات با اشاره به اینکه نحوه خشک کردن و فرآوری زعفران در بازاریابی و فروش و حتی صادرات آن تاثیر زیادی دارد، افزود: در حال حاضر ۴ واحد فرآوری و بسته بندی زعفران در این شهرستان فعال است.

وی ادامه داد: صادرات زعفران در سال‌های اخیر رونق گرفته است ولی درصد کمی از زعفران بصورت ارگانیک صادر می‌شود و صادرات زعفران نیازمند بازاریابی و توجه بیشتر به تولید زعفران ارگانیک است.

موسوی اظهارکرد: برای حمایت از کشت زعفران ارگانیک، تسهیلاتی از محل اعتبارات گیاهان دارویی بصورت قرض الحسنه به زعفران کارانی که قصد کاشت مزرعه زعفران ارگانیک را دارند و تحت پوشش شرکت‌های دارای مجوز تولید محصولات ارگانیک هستند به ازای هر هکتار ۸۰۰ میلیون ریال تعلق می‌گیرد.

وی افزود: زعفران قاینات با توجه به شرایط خاص آب و هوایی منطقه و برداشت قبل از طلوع آفتاب از کیفیت بالاتری نسبت به زعفران تولیدی سایر مناطق برخوردار است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قاینات گفت: مشکل اصلی زعفران کاران خشکسالی‌ها و کم شدن میزان آب منابع آبی موجود و شور شدن آب در برخی از منابع آبی است که توسعه کشت زعفران را با مشکل مواجه کرده است.

وی افزود: حدود ۵ هکتار از اراضی زعفران قاینات تحت پوشش آبیاری بارانی قرار گرفته‌اند که این روش باعث افزایش عملکرد و کاهش مصرف آب می‌شود، لذا این روش آبیاری به سایر زعفران کاران نیز پیشنهاد می‌شود.

شهرستان قاینات با ۱۲ قرن پیشکسوت و پرچمدار تولید زعفران ایران است و زعفران آن با توجه به شرایط خاص آب و هوایی منطقه و برداشت قبل از طلوع آفتاب از کیفیت بالاتری نسبت به زعفران تولیدی سایر مناطق برخوردار است.

لینک کوتاه : https://ghohestannews.ir/?p=1532

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.