هر از چند گاهی خبری در مورد بررسی مسائل و مشکلات حوزه درمان قاینات منتشر و گزارشی از جلسه و بازدید عزیزی در شهرستان رسانه ای می شود .
جلسات و بازدیدهایی که البته با کمک خیرین سلامت بدون دستاورد نبوده و توانسته بخشی از کمبودهای گسترده بهداشت و درمان شهرستان را هر چند پراکنده تامین کند .
تا اینجای کار قضاوت پیرامون دستاوردهای درمانی بازدید میهمانان و جلسات را به کسانی که خدمت درمانی در شهرستان دریافت می کنند و خیل عظیمی از بیماران اعزامی یا پیگیر و سرگردان درمان در شهرستان های مجاور، واگذار می کنیم .
اما در چگونگی توسعه و پیشرفت بهداشت و درمان یک اتفاق نظر و اجماع در بین کمترین و بیشترین از مطلعین این حوزه وجود دارد و آن ضرورت ” تاسیس دانشکده علوم پزشکی” و کلید حل اساسی مشکلات درمان است .
و باز این واقعیت بر کسی پوشیده نیست که راه رسیدن به دانشکده علوم پزشکی، افزایش رشته، دانشجو و توسعه و تجهیز دانشکده پرستاری و زیرساخت های مرتبط و حمایت بیش از پیش از مدیریت دانشکده می باشد .
با این وجود و علی رغم سرمایه زیادی که سالانه در بخش بهداشت و درمان شهرستان و شهرهای تابعه توسط دولت و خیرین هزینه می شود و دغدغه ای که در جلسات در مورد کمبودهای تجهیزاتی و فضای درمانی وجود دارد ولی در مورد حمایت، تجهیز و کمک به دانشکده پرستاری یا تدارک زیرساخت های دانشکده علوم پزشکی، تلاش و جدیدیت لازم همراه با کار جهادی با دورنمای بلند آینده نگر در مجموعه مدیریتی شهرستان دیده نمی شود .
چنانکه چندین سال است توسعه رشته، تجهیز و تکمیل ساختمان جدید و خوابگاه دانشکده با حرکتی لاکپشتی و اعتباراتی قطره چکانی و روال کُند اداری روبروست و گویا هیچ عجله ای در کار نیست و دغدغه در تاخیر و تعجیل آن وجود ندارد .
در جلسه شهریور ماه حوزه درمان و خیرین سلامت و نماینده با دکتر محمدی نیز رئیس دانشکده که بایستی در اولویت جلسه دیده می شد حضور نداشت یا دعوت نشده بود که قابل قبول نیست، مخصوصا زمانی که مطالب مطروحه را بررسی می کنی و صحبت، طرح و دغدغه ای در پیگیری مسائل و مشکلات تنها دانشکده حوزه درمان شهرستان و ساختمان و خوابگاه نیمه تمام و مجوز توسعه رشته آن را بر زمین مانده و ناتمام می بینی!
البته با تحویل ساختمان خانه بهداشت خیابان طالقانی به دانشکده و رفع برخی نواقص زیربنایی و تجهیزاتی رشته علوم آزمایشگاهی و توسعه فضای آزمایشگاه می رود تا سرعت توسعه دانشگاهی در بخش درمان را قدری بهبود ببخشد و نیز استقلال مالی دانشکده از دانشگاه علوم پزشکی استان و مدیریت مستقیم منابع مالی توسط دانشکده در شهرستان، سرعت عمل رئیس دانشکده را موجب خواهد شد که امید است بزودی شاهد افتتاح
آزمایشگاه آموزشی دانشکده باشیم و اتفاق مهم دیگر قول اخیر مدیر عامل بنیاد ۱۵ خراد به دانشکده در تحویل و بهره برداری خوابگاه تا بهمن ماه سال جاری می باشد که امیدواریم با پیگیری شهرستان محقق شود .
در موضوع ایجاد دانشکده علوم پزشکی در شهرستان فراز و نشیب های بسیاری وجود دارد و مرور مواضع و سخنان هروی، فلاحتی و اسحاقی در کنار ورود غیر موثر شبکه بهداشت و درمان و مدیریت اجرایی شهرستان حرف و حدیث های بسیاری وجود دارد که سبب شد در بازه ای از زمان، شهرستان های کم جمعیت و دانشکده های پرستاری با حداقل دانشجو بتوانند مجوز دانشکده پزشکی اخذ کنند ولی قاینات با شاخص ها و جمعیت و امکانات زیر ساختی و قدمت و استحقاق بالاتر بین توسعه رشته و ایجاد مجتمع عالی سلامت و دانشکده سرگردان بماند و کار مفید و موثری صورت نپذیرد که مسئولین وقت در پیشگاه مردم بایستی پاسخ گوی تضییع و تاخیر این مهم باشند .
همچنین در جلسه مهرماه شورای سلامت و شورای شهر با مسئولین بهداشت و درمان و نماینده گفته می شود صحبت ها و مسائلی مطرح شده است که گویا هنوز نامهربانی نسبت به دانشکده وجود دارد و یا ارتقاء دانشکده جزو اولویت های بهداشت و درمان شهرستان نیست و اجماع مسئولین در ضرورت رفع کمبودهای تخصصی و ماندگاری پزشک و… با ایجاد دانشکده علوم پزشکی فاصله داشته و نادیده گرفته می شود و نمی توان گفت تاسیس دانشکده علوم پزشکی یک دغدغه با اولویت در شهرستان است هر چند وعده پیگیری دکتر اسحاقی امیدها را تجدید کرده است ولی ادامه این رویه به هیچ وجه مطلوب شهروندان نیست .
از طرفی کاهش فاصله ارتباطی و گفتمانی بین نماینده با شوراها و مسئولین شهرستان چنانکه با رسانه است و اقدام قائم به فرد در کارهای زیربنایی و مهم هرگز نخواهد توانست از سرعت و تاثیر مورد انتظار شهروندان برخوردار گردد و هزینه تحقق مطالبات شهرستان بسیار بالاتر از آن چیزی خواهد بود که در یک کار تعاملی و هماهنگ می تواند اتفاق بیفتد .
در این خصوص می توان به وعده های مکرر در حل مشکل زمین، کلنگ زنی، مجوز ارتقاء و … در مورد درمانگاه تامین اجتماعی و نیز احداث سالن ورزشی چند منظوره ۲۵۰۰ نفری قاین، مسکن ملی و ده ها پروژه نیمه تمام دیگر اشاره کرد که در جلسات، روند پیشرفت و پیگیری آنها چنان گل و بلبل معرفی شده است که مردم را امیدوار و مطالبه گران را ساکت کرد اما ماه ها و بعضا سال ها می گذرد ولی هیچ اتفاقی نمی افتد و دستاوردی جز کاهش اعتماد عمومی و تخریب جایگاه مدیریتی و کاهش محبوبیت مسئولین شهرستان باقی نگذشته است و البته عده ای با انکار نابسامانی ارتباطی _ تعاملی در دستگاه ها و جایگاه ها و مسئله عدم تحمل بین بخشی در شهرستان همه تقصیر را متوجه مرکز استان دارند که در بسیاری موارد واقعا اینگونه نیست و مشکل را در داخل شهرستان باید جستجو کرد هر چند اشکالات اساسی در مدیریت استان نیز وجود دارد و حق شهرستان ها بویژه قاینات حتی در مصوبات سفر دولت و استاندار به شهرستان ادا نمی شود و برخی از مصوبات اولین سفر قناعت هنوز بر زمین مانده است .
دانشکده علوم پزشکی قاین، همچنان گرفتار تاخیر و وعده های محفلی
دانشکده علوم پزشکی مطالبه بحق و مردمی
لینک کوتاه : https://ghohestannews.ir/?p=1529
- نویسنده : محمد رضا فرخی
- ارسال توسط : محمد امین زرگر
- منبع : نگین قهستان
- 337 بازدید
- بدون دیدگاه