4

توانمندسازی را از کتاب بیاموزیم

  • کد خبر : 2257
  • 26 آبان 1403 - 8:41
توانمندسازی را از کتاب بیاموزیم
در اهمیت کتاب و قلم که در واقع سوگند و معجزه اسلام و راه اکمل در انسان سازی و ایجاد آبادانی و سرور آفرینش است، هیچ تردید و تفاوت دیدگاهی در بین اقوام و ادیان وجود ندارد.

در مقطعی از زمان ” علم بهتر است یا ثروت” دغدغه ای بود که اذهانی را به خود مشغول داشت و هر یک طرفداران متعصبی داشتند که دیگری را بر نمی تافت.
اما امروز ثروت خواهان و طرفداران سرمایه نیز به اهمیت کتاب و علم زبان به اقرار می گشوده اند و معتقدند بدون کتاب و دانش امکان تولید، حفظ و توسعه ثروت وجود ندارد و بلکه تنها راه ثروت پایدار می باشد و کوچکترین نهاد ها و سازمان ها از خانه و کارخانه تا هلدینگ ها و شرکت های چند ملیتی اولین گامها را با مطالعه و پناه بردن به کتاب آغاز می کنند و البته راهی جز این ندارند.
همچنین کشورهای پیشرفته و رشد یافته به نهاد تولید علم و مروج کتاب و کتابخوانی عنایت ویژه ای دارند و در این راستا مدرسه، دانشگاه و کتابخانه ها را پاتوق و پناهگاه مطمئنی می بینند که موجب توانمندی و هدایت گری آنان با معجزه کتاب است.
قدمت مکتب خانه و کتابخانه ها و احترام به علم و عالمان در ایران اسلامی نیز همزاد با تاریخ بشر است و آثار فاخر و وجود کتاب های ارزشمند خطی و فراوان و بینش وسیع در کنار شهره جهانی، موید این مطلب است.
العلم سلطان؛ علم و دانش مستور در سطور کتاب که انتظار علاقمندانی خردمند را می کشد و البته نردبان رشد دانشمندان و پژوهش گران بسیاری و سنگر مستحکم حاکمان و سیاست است، خود سلطان حافظی است مهربان، آگاهی بخش، شادی آفرین و آماده خدمت در هر لحظه، هرجا و در هرشرایطی که در قالب های دیجیتال، مکتوب، تصویر، فیلم و … و در صحنه های واقعی، داستانی و اوژانسی می تواند بی منت مطالبه و مراجعه ما را پاسخگو و دست نیاز ما را پر کند.
اما افسوس که کتابخانه های عمومی و تخصصی، دانشگاهی و دانش آموزی در مدارس و دانشگاه های شهرستان که بقعه های مقدس و بهشتی هستند علی رغم آغوش باز و سرشار از نشاط و آینده ای روشن، در مظلومیت و غبار فراموشی به سر می برند و کتابخانه مرکزی قاینات بعد از قریب ۱۵ سال حرکت لاکپشتی بدون حامی دغدغه مند دارد و البته عکس یادگاری فراوان در حالی که تاریخ و پیشینه کهن قهستان و قاینات گواهی جز این و انتظاری فراتر از این را می طلبد.
همینطور جبران عقب ماندگی هایی که عمدتا از تغییرات در تقسیمات کشوری و اخیرا در تقسیم خراسان در منطقه رخ داده و شدت گرفته است، تنها یک راه بازدارنده دارد و آن مراجعه به کتاب و استناد به این سند معتبر است تا فرزندان قاینات ضمن آشنایی و شناخت بر منابع و استعدادهای شهرستان، دانش و آگاهی لازم در داشته ها و توانمند سازی را یافته و خود را مسلح به تدبیر راه گشا و موثر در برون رفت از این وضعیت نماید و زیاده خواهان را وادار به تمکین کند.
کتاب به ما خواهد گفت زرشک و زعفران قاینات، بهداشت و درمان قاینات و زیرساخت های عمرانی و رفاهی شهروندان و سهم جوانمردانی که نیزه علم و جور طاغوت حریف آنها نبود اکنون چگونه و چرا این وضعیت را دارد؟
با کتاب باید آشتی کرد و راه چاره جبران را از آن آموخت و هفته کتاب را بستر آگاهی، مهارت و فرصت دید چراکه علم و ثروت و شهر خوب و شهروند خوب همه و همه محصول کتاب است و کتاب می طلبد.

لینک کوتاه : https://ghohestannews.ir/?p=2257

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.