به گزارش پایگاه خبری قهستان نیوز فصل برداشت زرشک و زعفران در قاینات در حال نزدیک شدن است و مهر و آبان که برسد مانند هر سال فضای متفاوت و پرجنب و جوشی در شهر و روستاهای منطقه حاکم میشود. تردیدی نیست که زرشک و زعفران به عنوان ۲ محصول استراتژیک قاینات، نقش زیادی در اقتصاد مردم قاینات دارد و اهمیت این محصولات در توسعه اقتصادی و گردشگری شهرمان را نمیتوان نادیده گرفت.
همانطور که شمال کشور را با برنج آن میشناسند و خرمای جنوب زبانزد است، زعفران و زرشک را هم در ایران بیشتر از هر جای دیگر به نام قاینات میشناسند. با توجه به اهمیت این ۲ محصول کشاورزی استراتژیک ، یکی از مهمترین اولویتهایی که باید در برنامه مسئولان شهری و استانی قرار بگیرد، استفاده از ظرفیت و پتانسیل زعفران و زرشک در جهت توسعه منطقه است.
با این حال همانطور که بارها اشاره شده است کشاورز و تولیدکننده قاینی کمتر توانسته است از نفع و سودی که این محصولات کشاورزی میتواند برای آنها و منطقه داشته باشد، استفاده کند. اینکه هنوز نتوانستهایم از پتانسیل دو محصول زرشک و زعفران برای توسعه استفاده کنیم، بیشتر از هر چیز دیگری به عملکرد مسئولان برمیگردد و نقشه راه و برنامه کوتاه یا بلندمدتی برای استفاده از این پتانسیل بزرگ دیده نمیشود.
نداشتن راهبرد و چشمانداز برای توسعه قاینات با استفاده از ظرفیت محصولات کشاورزی که مختص این منطقه است، سبب شده تا رشد اقتصادی شهرمان به کندی پیش برود. این در حالی است که علاوه بر برنامهریزی برای افزایش سود اقتصادی زعفرانکاران و زرشککاران قاینی، همواره تاکید شده است که میتوان با برگزاری جشنواره و همایشهای مختلف نسبت به توسعه گردشگری در قاینات اقدام کرد.
با این حال چراغ جشنواره زعفران بیش از ۱۵ سال است که در قاینات خاموش است و جشنواره زرشک نیز به جای برگزاری در مهد زرشک یعنی قاینات و زیرکوه، توسط مرکزاستاننشینان مصادره شده و در بیرجند برگزار میشود.
حال در شرایطی که کمتر یک ماه تا فصل برداشت زرشک و کمتر از ۲ ماه تا فصل برداشت زعفران در قاینات مانده است، باید از مسئولان پرسید که چه برنامهریزی برای بهرهگیری از فرصتی که برای توسعه اقتصادی منطقه با توجه به این محصولات پیشروی ما قرار گرفته است، داشتهاند. آیا قرار است چراغ جشنواره زعفران روشن شود یا همچنان باید گفت امسال دریغ از پارسال.
ضروری است که نماینده، فرماندار، رئیس اداره جهادکشاورزی و سایر مسئولان دستاندرکار با برنامهریزی که انجام میدهند، فرصت فصل برداشت زرشک و زعفران را که روزهایی طلایی برای تکان دادن به وضعیت اقتصادی و گردشگری شهرمان است را مانند سالهای گذشته از دست ندهند. و با استفاده از این ظرفیت بزرگ، کوتاهیهای سالهای قبل را جبران کنند.