فرماندار قاينات در سی و پنجمین جلسه شورای هماهنگی ثبت احوال گفت: آمار ازدواج، ولادت و طلاق نشان از عدم توجه جدی دستگاه های اجرایی، فرهنگی و …. به تکالیف خود در حوزه جوانی جمعیت است.
یدالله غلامپور افزود: قانون جوانی جمعیت برای بهبود وضعیت و خروج از بحران پیری وضع شده و دستگاه ها باید تکالیف خود در این حوزه را با شتاب بیشتری انجام دهند.
وی با تاکید بر انجام وظایف و تکالیف دستگاه های مرتبط با حوزه جوانی جمعیت اظهار کرد: کارگروهی با محوریت معاونت سیاسی اجتماعی فرمانداری تشکیل و ضمن بررسی اقدامات دستگاه های اجرایی تکالیف آنها رصد شود.
غلام پور در ادامه خاطرنشان کرد: برای استفاده از پتانسیل و ظرفیت دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در جهت آسیب شناسی و شناسایی عوامل موثر در کاهش ازدواج و افزایش طلاق تفاهم نامه اجرایی شود.
رئیس اداره ثبت احوال شهرستان قاينات در ابتدای جلسه گفت: طرح الکترونیک نمودن گواهی ولادت با هدف تسریع و تسهیل در ارائه خدمات و جلوگیری از ترددد شهروندان از دی ماه سال گذشته شروع شده است.
علی وجدی افزود: ایجاد پایگاه اطلاعات خانواده با هدف ارائه خدمات به شهروندان شامل صدور گواهی انحصار وراثت، کاهش هزینه ها و …. آغاز شده است.
وی نرخ ولادت در سال گذشته را ۱۴/۹ عنوان کرد که افزایش ۰/۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ را نشان می دهد.
وی افزود: سال گذشته هزار و ۸۹۵ واقعه ولادت به ثبت رسیده که ۱۰۰۴ نوزاد پسر و ۸۱۳ نوزاد دختر بوده اند.
رئیس اداره ثبت احوال قاینات در خصوص اسامی انتخاب شده اظهار کرد: امیرحسین، امیرعلی، حسین، ابوالفضل و محمد بیشترین اسامی پسران و فاطمه، فاطمه زهرا، زینب، اسرا و ریحانه بیشترین فراوانی نام در بین دختران بوده است.
وجدی نرخ وفات را ۴/۸ اعلام و افزود: ۶۱۴ واقعه وفات در سال ۱۴۰۳ به ثبت رسیده که از این تعداد ۳۱۷ مرد و ۲۹۷ زن بوده اند و میانگین سن وفات ۷۱/۶ سال می باشد.